Aktiviteter

På denne side vises klubaktiviteter,
 primært for medlemmer.

Grundlæggende dykkes i klubregi, den første weekend i hver måned, stedet aftales typisk onsdag/torsdag op til weekenden.

Yderligere laves ture og arrangementer løbende, hvor alle kan deltage, brug gæstebogen.

I "gæstebogen", kan alle oprette
ikke-kommercielle indlæg.


Hva’ for en fisk?

(Tilmelding til Kristian, så laver vi fælleskørsel)

Zoologisk Museum holder lynkursus i fiskegenkendelse for dykkere

Dato: Tirsdag den 18. januar 2011 kl. 19.00-21.30

Sted: Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, 2100 København Ø

Deltagelse gratis, tilmelding nødvendig

Zoologisk Museum har brug for dykkernes viden til at kortlægge udbredelsen af fiskene i Danmark. Derfor afholder vi et arrangement for alle interesserede dykkere, der vil blive bedre til at kende forskel på fiskene.

Fra 2009 til 2012 vil Zoologisk Museum sammen med DTU Aqua og Krog Consult indsamle oplysninger om udbredelsen af alle de fiskearter, der lever i havet omkring Danmark. Det er en kolossal opgave, og derfor kombineres mange typer af oplysninger.

Alle arter er lige vigtige i Atlas-sammenhæng, og det er faktisk især oplysninger om fisk, der ikke fanges af erhvervsfiskerne, der ser ud til at blive sværest at kortlægge.

Som dykkere kender I havet langt bedre end selv mange biologer. I ser, hvordan der helt præcist ser ud på havets bund, og I ser hvilke fisk, der lever hvor. Ofte noterer I hvilke fisk, I så på det enkelte dyk, ligesom position eller lokaliteten noteres i logbogen. Sådanne oplysninger er guld værd for fiskeatlasset.

Foredragsholderne er Marcus Krag og Maria Kaspersen fra Fiskeatlasset, som begge er aktive dykkere.

Ved hjælp af konserverede fisk fra Museets samlinger krydret med fantastiske farvefotos vil de bl.a. guide jer gennem tangnåleskoven og kaste lys over sortkutlingen og dens slægtninge. Yderligere vil tips til fotodokumentation og indsamling af fisk blive gennemgået.

Der vil være rig mulighed for at kigge på alle slags fisk samt at klappe både havkat og hundestejle.

Rødspætte eller en skrubbe? Kom ind og lær’ at kende forskel

Der vil også være tid til at kigge på jeres fotos og svare på spørgsmål, har hvis I har brug for at få identificeret en fisk.

Alle kan deltage, så hvis du bare én gang efter et dyk har tænkt "hvad var det for en fisk?", så kom ind og find ud af det!

Tilmelding til arrangementet skal ske til Maria Kaspersen på mail MUKaspersen@snm.ku.dk eller telefon 3532 1071.

I er i øvrigt velkomne til at ringe og få en snak med projektets koordinator Henrik Carl på tlf. 3532 1124. Ellers kan I læse mere på projektets hjemmeside www.fiskeatlas.dk.